CREEER EENVOUDIG EEN GROEN KANTOOR

Wilt u ook een groen kantoor? Met de planten van Coöperatieve Kwekersgroen Coop U.A creëert u eenvoudig een groene oase. Meestal heeft een kantoor weinig groene elementen als planten. Er zijn uiteenlopende redenen om juist wel voor planten op kantoor te kiezen. Het maakt een kantoor levendig, daarnaast zorgt het ervoor dat medewerkers zich gemakkelijker voelen met groen om zich heen. Buiten wordt een beetje naar binnen gehaald door alleen maar een aantal planten te plaatsen.

Verbeterde luchtkwaliteit

Om de luchtkwaliteit te verbeteren kan een aantal planten al veel doen. Het zorgt voor extra zuurstof en een betere luchtvochtigheid. Het blad van de planten zuivert te lucht en neemt stof op. Dat is de reden dat de luchtkwaliteit in de kantoorruimte verbeterd. Door meerdere planten van verschillende soorten neer te zetten versterken deze elkaars werking. Vooral in grotere ruimtes zijn meerdere planten nodig om de luchtkwaliteit goed te houden.

Planten soorten

Soorten als de Sida Cordifolia, Indische Zandmalve, Kamerlinde en de Graslelie verbeteren de luchtkwaliteit. Een Asparagus Densiflorus Sprengeri is ook geschikt om een groene oase op kantoor te creëren. Deze planten kunnen goed naast elkaar staan en zorgen voor een groen geheel in de ruimte. Groene planten die goed staan op kantoor zijn de Zamioculcas en de Senecio Aquarine Mount Everest. Dit zijn geen luchtverbeterende planten.